Afla cum poti accesa ajutorul de 50.000 ron pentru IMM-urile care fac export.

Prin OUG 8/2017 publicate in Monitorul Oficial zilele trecute, Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat acorda pana la 50.000 ron IMM-urilor interesate de export si extinderea activitatii pe pietele externe.

„Data de la care se pot depune aplicațiile în Program este 31 iulie, începând cu orele 10.00,iar sistemul de aplicații va fi deschis până vineri 4 august, orele 20.00. Acordarea finanțării se realizează în baza criteriului “primul venit- primul servit”, în limita bugetului. Pentru perioada 2017-2020 este prevazut un buget total de 71 milioane de lei, din care suma alocata anului 2017 este de 5 milioane lei.” conform comunicatului oficial de pe situl Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Firmele interesate de finanțare vor putea aplica pentru maximum 50.000 de lei/beneficiar/an, reprezentând maximum 90% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Mai jos gasiti cateva detalii despre acest program:

Potrivit Ordonanției Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 8/2017, programul urmărește:

  • promovarea produselor și serviciilor IMM-urilor românești pe piețele externe in vederea dezvoltarii acestora;
  • pregătirea întreprinzătorilor în domeniul tehnicilor de promovare a produselor și serviciilor.

Pentru 2017, se estimează finanțarea unui număr de minim 100 de IMM-uri romanești.

Prin program se finanțează:

  • participări individuale la târguri și expoziții internaționale, organizate în străinătate, cu stand propriu;
  • participări individuale la misiuni economice organizate în străinătate;
  • crearea identității vizuale a unui IMM;
  • realizarea unui site pe Internet/aplicație pentru mobil, pentru  prezentarea activității solicitantului și a produselor promovate, în limba română și limba engleză/altă limbă de circulație internațională;
  • participări ale angajaților la cursuri de pregătire, în țară și/sau în străinătate, în domeniul tehnicilor de promovare a produselor/serviciilor pe noi piețe;
  • analize și studii de piață;
  • alte tipuri de activități de promovare și susținere a internaționalizării.

Conform unei hotărâri adoptate de Guvern, accesul pe piața externă a IMM-urilor va fi susținut de la bugetul de stat cu 71 milioane lei, pentru perioada 2017-2020.

Completarea cererii tip pentru înscrierea în program se face on-line pe site-ul www.aippimm.ro.

Conform procedurii anunțate, verificarea documentelor depuse și a cererii pentru înscriere se face în maxim 15 zile lucrătoare, după încheierea sesiunii de înscriere.

Gasiti si textul integral al OUG8/2017 AICI

In cazul in care va doriti inscrierea in acest program, va stam cu placere la dispozitie pentru suport.

 

PENTRU ORICE INTREBARE, PROBLEMA SAU SOLICITARE, VA STAM CU PLACERE LA DISPOZITIE

Contactează-ne!

Va invitam sa ne contactați pentru orice nelămuriri sau informații necesare dumneavoastră. Răspundem solicitărilor în maxim 24h! Telefon: 0721.339.729 E-mail: contact@cdtconsulting.ro

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.