Atitudinea ta se reflecta in relatiile cu ceilalti..si este cea care face adevarata diferenta in viata ta. Este cea care poate deschide si inchide usi; cea care poate apropia sau departa oameni; este cea care iti aduce.. sau nu respectul celorlalti.

Ca si terapeut ma lovesc aproape zilnic de numeroase intrebari din partea clientilor despre cum aume se pot intelege ei mai bine cu: sotul sau sotia, cu seful, cu parintii, cu copii, sau colegii etc. „Cum sa ma inteleg cu ei? Cum sa fac lucrurile sa mearga? Cum sa ii fac sa inteleaga ca ei gresesc fata de mine?! Ca nu ma inteleg! ” sau ” Nu ma pot integra intr-un colectiv! Colegii mei sunt foarte inchisi, nu comunica cu mine!” sau ” Ma simt singur/a” ” Nu reusesc sa pun punct unui conflict mai vechi…”

Iti suna cunoscut? Poate ca nu…dar daca totusi raspunsul tau e da, atunci sa stii ca….

Solutia in acest caz nu este la terapeut. Nu poate fi. Solutia este la voi insiva. Este in fiecare! Este la indemana noastra, a fiecaruia dintre noi. Avem capacitatea si resursele necesare ( emotionale, fizice, didactice etc) sa reusitm. Absolut orice!

Intre-un univers infinit, resursele puse la dispozitia noastra sunt si ele nelimitate! Deschide ochii! Atat!

Ca sa sa iti imbunatatesti relatiile cu cei din jurul tau, schimba-ti tu atitudinea! Atitudinea ta se reflecta clar in relatiile cu cei din jurul tau! Este cea care iti deschide sau iti inchide usi; cea care iti aduce respect sau nu…; este cea care te ridica foarte sus ( daca vorbim de o atitudine corecta) si cea care te izbeste puternic de pamant si te raneste ( daca vorbim de o atitudinea neconforma/gresita).

Poate te intrebi cum anume sti ca atitudinea ta nu este una corecta?

Exact atunci cand ajungi in punctul in care constati ca pur si simplu nu te poti intelege cu cei pe care i-am enumerat mai sus ( sotul/sotia, seful, vecinu, colegul etc). Ei bine, afla ca pe ei ii poti schimba doar schimbandu-ti tu atitudinea pe care o ai in timpul comunicarii cu ei ( si evident modul de a comunica). Schimbandu-te pe tine, vei vedea garantat si schimbari in ei! Iti toti cei din jurul tau…si nu numai!

Schimba starea in care esti acum si inlocuieste fiecare gand negativ cu unul pozitiv, iar cand pozitivul va fi cel care va predomina, atunci vei putea fi intr-o stare buna/dorita. O stare buna se traduce intr-un comportament benefic…deci imlpicit intr-o atitudine dorita. O persoana cu a atitudine corecta, echilibrata este ceea ce numim in ziua de azi un LIDER . Iar liderilor nu li se deschid usile, ci ei sunt cei care decid daca o usa se va dechide sau nu. Ei stiu ca sta in puterea lor sa deschida o usa, indiferent daca asta inseamna sa convinga pe cineva ca acea usa „trebuie” deschisa. …

A fi un lider in ziua de azi inseamna sa sti care este atitudinea corecta in raport cu ceilalti, in raport cu provocarile tale zilnice, in fata problemelor, in fata nedreptatii si cel mai important…sa sti care este atitudinea corecta fata de tine insuti! Fata de propria ta persoana! Atitudinea este in definitiv si solutia!

Nu te lamenta, nu te judeca, nu te speria, nu te desccuraja, nu gasi scuze sau vinovati pentru esecurile tale! Ci mai degraba PROVOACA-TE pe tine insuti! Provoaca-te deci sa fi un lider! Sa iti schimbi atitudinea sau acele parti ale atitudinii tale care te seaca de resurse emotionale si iti colapseaza relatiile cu cei apropiati!

INTREABA-TE: Care sunt acele resurse de care ai nevoie ? Sunt ele emotionale ( motivatie, curaj, incredere) sunt ele fizice, materiale sau poate spirituale…sau poate…tu sti mai bine:)

FI CURIOS! Fi curios sa iti gasesti, si sa iti acesezi acele resurse de care ai nevoie. Indiferent ca ele vin din tine, din mediul inconjurator, de la semenii tai, din carti etc. Fi curios sa le vezi, sa le simti, sa le folosesti. Ai putea fi uimit de cat de puternice sunt ele. De cat de puternic poti fi tu!

Vorba aceea ” Fi tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume”! Pana la urma despre asta e vorba!

 

Toate cele bune!

Delia Theodorescu

Life&Buisness Coach