Life Coaching & Dezvoltare personala

Life-Coaching-CDT

Life Coaching

Este un termen relativ nou in ziua de azi, care inca naste semne de intrebare, dar care castiga teren din ce in ce mai mult si din ce in ce mai puternic, fiind fara indoiala in prezent noua tehnologie in materie de dezvoltare personala, cu aplicatii si mediul buisness, dar si in terapie.

Coachingul

Aduce rezultate in mare masura datorita relatiei de sustinere dintre coach si client, dar si datorita mijloacelor si stilului de comunicare utilizate. Clientul ajunge sa constientizeze faptele, nu primindu-le de la coach, ci dobandindu-le din interiorul sau, stimulat fiind de catre coach.

Se merge pe ideea ca oamenii detin toate resursele necesare pentru a-si atinge obiectivele atat pe plan personal dar si profesional, iar rolul coachului este sa sprijine clientul in acest proces.

In life coaching nu este vorba de solutii exterioare, nici pe pareri. Se merge pe ideea ca fiecare stie si poate sa isi gaseste resursele necesare pentru  a depasi o problema, un impas, a lua o decizie sau a vindeca o rana emotionala.

Coachingul descatuseaza potentialul oamenilor cu scopul de a le maximiza performantele.

Ii ajuta sa intelega si sa invete singuri, in loc sa astepte sau sa invete de la altii. Propria intelegere si constientizare rezultata din propria experienta.

In acest gen de terapie, clientul gaseste sustinere, si invata sa isi folosesca potentialul sau personal pe care se pune accent in life coaching. Accentul este redirectionat de la  performanta sa trecuta in raport cu care din pacate, in ziua de azi, suntem judecati sau evaluati.

In Life coaching, incurajam oamenii sa ia propriile lor decizii, sa-si asume responsabilitatea pentru intreg procesul lor de dezvoltare, discutam liber, si reparam vechi tipare sau programe (convingeri limitative) care ii infraneaza sau ii blocheaza in drumul lor.

Spre deosebire de metodele traditionale de terapie, coachingul se focuseaza pe proces si pe rezultat, care poate fi atins chiar si intr-o sedinta . Eficienta Life Coachingului isi are radacinile in ultimile concluzii si descoperiri in ceea ce priveste functionarea mintii umane, comportamentul uman, tiparele si programele sociale, inteligenta emotionala.

Asdar, life coachingul este cea mai eficienta metoda de dezvoltare personala dar si de terpie, cu rezultate imediate, beneficiind de unelte moderne, dar si o alta viziune in privinta terapiei.

Oricine se poate rataci de pe drumul lui la un moment dar, important este sa stim cum sa revenim pe el cu propriile noastre forte, iar life coachingul exact asta ne invata!