Tehnici de dezvoltare personala

Cand vine vorba de dezvoltare personala…..

dezvoltare-personala-CDT-ConsultingMulti recunosc ca nu au o idee foarte clara despre ce presupune aceasta notiune. Ne dezvoltam, crestem si evoluam in plan personal. Eivdent Ne dorim asta. Cumva spre asta tindem. In acest sens, cautam sa o facem intr-un mod corect, sa ne descoperim pe noi insine, exact asa cum suntem, sa rupem baierele emotionale care functioneaza sub forma blocajelor sau convingerilor limitative.

Observam, descoperim, analizam ceea ce este acel ceva care ne infraneaza in evolutia noastra si care, de undeva din sub-constientul sau inconstientul nostru, ne saboteaza potentianul !

Oare cati dintre voi, nu sunteti constienti ca aveti anumite obstacole de depasit in viata dar si in mentalitate. Oare cati dintre voi cei care cititi acum aceste randuri nu va amintiti ca v-ati simtiti pierduti la un moment dat, si nu ati reusit inca sa aflati care e directia voastra, scopul vostru adevarat? Telul vostru! Dezvoltarea personala este acea cale spre eliberarea de conditionari sociale, parentale, religioase, care intr-un fel sau altul infraneaza sau saboteaza evolutia noastra ca si oameni, ca si indivizi, ca si specie. 

Cine esti tu cu adevarat? Cine sti tu de fapt, TU cel  din spatele emotiilor puternice, din spatele convingerilor limitative si a conditionarile impuse?

Care este drumul tau cu adevarat?

Care este diferenta intre ce faci si ce vrei defapt sa faci? Intre ce esti acum si ce ti-ai dori sa fi? Esti oare acum produsul tau sau al societatii?

Ei bine raspunsul la aceste intrebari vin din sfera dezvoltarii tale personale, si  este bine sa sti ca TU si numai TU le ai! Provocarea este insa sa le descoperi si sa le valorifici pentru potentialul tau viitor! Pentru tine!

Dezvoltarea personala este mai mult decat cursuri, citate motivationale, tehnici si strategii aratate de altii. Ceea ce a functionat la altii, nu este neaparat sa functioneze si la tine! Descopera asadar ceea ce te poate stimulta, impulsiona, motiva…in asa fel incat sa cresti si sa de dezvolti adecvat, ecologic, corespunzator!

Dezvoltarea personala este strans legata de inteligenta emotionala, adica de capacitatea ta de a-ti gestiona corect si ecologic emotiile, de a actiona si a reactiona, de a interactiona si de a relationa cu altii. Dezvoltarea personala este cheia care deschide acea usa spre dobandirea unei noi personalitati carismatice si puternice ! Devenid astfel, poti deschide la randul tau alte usi spre un viitor luminos si promitator in plan profesional, emotional, sentimental etc

Pentru ca insasi evolutia profesionala incepe de la cea personala, si este strans legata de ea, nu poti creste in societate decat dezvoltandu-te si imbunatatindu-te pe tine ca si persoana. Lasa performantele trecute in spate, si priveste inainte in viitor direct spre potentialul tau infinit! Invata sa il recunosti…ai curajul sa te uiti direct la el! Cum arata? Ce iti spune? Cum te face sa te simti? 

Acorda-ti acum timpul necesar si pe masura ce citesti aceste randuri, sau chiar dupa ce termini de citit, priveste direct spre potentialul tau viitor. Localizeaza-l! Analizeaza-i forma! Priveste-l in detaliu! Asculta-l! Intreba-l unde este…si ce ar avea nevoie de la tine?….cum anume iti poate oferi el resursele necesare pentru dezvoltarea ta si care sunt ele?

In acesta sectiune, ne-am propus sa te ghidam in evolutia ta personala punandu-ti la dispozitie materiale si informatii in acest sens.

Cu toate acestea, pentru cei care sunt intresati de dezvoltarea lor personala si se gasesc in plin proces de schimbare, este indicat sa cereti sfatul unui Coach, care  va  va insoti in acesta calatorie profunda, si va va fi ghid in descoperiera bogatiei voastre interioare. Aveti nevoie de sustinere!

Mergi asadar dincolo prejudecati, si indrazneste sa de dezvolti exact asa cum ai tu nevoie!

Delia Theodorescu

Life&Buisness Coach at CDT CONSULTING